Az alábbi kiadványok ingyenesen letölthetők:

Szakmai módszertani útmutató a párkapcsolati erőszak elleni hatékony fellépésre 

Ügyészek, bírók, rendőrök, pszichológusok és igazságügyi pszichológus szakértők, egészségügyi dolgozók, a szülői felügyeleti joggal, gyerekelhelyezéssel és kapcsolattartással bármilyen minőségben foglalkozó szakemberek (így jogászok, gyermekvédelemi szakemberek, gyámhatósági munkatársak, igazságügyi pszichológusok), valamint a szociális ellátórendszerben dolgozó szakemberek számára.

http://nokjoga.hu/sites/default/files/filefield/mu-fulltext.pdf

Miért bántalmaz? Miért bántalmazhat?

Ez a kiadvány nemcsak a családon belüli erőszak alapfogalmait, hanem az ekörül kialakult előítéleteket és tévhiteket is tisztázza.

http://www.stop-ferfieroszak.hu/miert-bantalmaz

Hétköznapi hímsovinizmus

Láthatóvá teszi és rendszerbe szedi a párkapcsolati erőszak rejtett formáit, a nők felett gyakorolt hatalomnak és ellenőrzésnek azokat a mindennapos megnyilvánulásait, amelyek egyelőre névtelenül épülnek be a hétköznapi együttélésbe.

http://www.stop-ferfieroszak.hu/hetkoznapi-himsovinizmus

Férfierőszak – Írások a nők és gyerekek elleni erőszakról

Ez a kötet a statisztikai adatok, a férfi- és apaszerep, illetve a prostitúció összefüggésében vizsgálja a férfiak felelősségét a nők és gyerekek elleni erőszak területén.

http://www.stop-ferfieroszak.hu/ferfieroszak

Patriarchális erőszak – Támadás az emberi biztonság ellen

A „patriarchális erőszak” gyüjtőfogalma a nőket, gyerekeket, leszbikusokat, melegeket, biszexuálisokat és transzneműeket, valamint ezeket a csoportokat és a férfiakat is a becsület nevében érő erőszak közös értelmezési kerete.

http://www.stop-ferfieroszak.hu/patriarchalis-eroszak