Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium

  1. Home
  2. »
  3. Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium
Intézményvezető: Virágh Krisztina
Fenntartó:
  • Állami
Intézmények: KOLLÉGIUMOK
Cím:
1149 Bp, Mogyoródi út 19.
Bemutatkozás:

A Várna Térségi Középiskolai Kollégium három intézmény – a Gárdonyi Géza Kollégium, a Kós Károly Kollégium, valamint a Varga Katalin Középiskolai Kollégium – jogutódaként jött létre 2012. augusztus 1-jén. 2012. december 30. napjától – névváltoztatás következtében – elnevezése Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégiumra változott. A kollégium sajátos nevelési igényű tanulókat is fogad.

A nevelőtestületet különböző szakos tanárok alkotják, akik korrepetálásokat tartanak szakonként a diákok időbeosztásának megfelelően. A szilencium ideje alatt kötelező, kötelezően választott és szabadon választott foglalkozásokat tartunk, mint például: önismereti, pályaválasztási, tanulás módszertani, felvilágosító, stb., amelyek reményeink szerint sikeres életpályához segítik diákjainkat, illetve a társadalomba való beilleszkedést támogatják.

Számítógépteremmel, Internet kapcsolattal rendelkezünk, amelyet a diákok tanulási idő alatt szabadon használhatnak. Könyvtárunk igen jól felszerelt, a kötelező olvasmányok, lexikonok mellett, művészeti kiadványok közül is lehet választani. Az intézmény három épülettel rendelkezik, ahol összesen 607 diák számára tudunk elhelyezést biztosítani.

A székhely háromemeletes épületében (1149 Budapest, Mogyoródi út 19.) 320 diák számára van férőhely, ahol a diákok négy ágyas szobákban kaphatnak elhelyezést. Csoportonkénti tanulószobák biztosítják a lehetőséget a nyugodt tanuláshoz, az épület teakonyháját használhatják, valamint mosási lehetőség (mosógép) áll a diákok rendelkezésére.

Az épületben található az intézmény könyvtára, színházterme, valamint az intézmény DÖK szobája is. Az 1. számú telephely épületében (1149 Budapest, Mogyoródi út 21.) 200 diák számára biztosítható férőhely. A lányok ebben a kétemeletes épületben 4 ágyas szobákban kaphatnak elhelyezést. Minden csoportnak tanulószoba áll rendelkezésre.

A diákok az emeletenként kialakított konyhát használhatják, és a mosási lehetőség is biztosított. A 2. számú telephelyünkön (1149 Budapest, Tábornok u. 24.) 87 diák számára tudunk férőhelyet biztosítani 3-4 ágyas szobákban. Az első emeleti szobák fürdőszobásak, a második, harmadik emeleten közös mosdó található. Szintenként TV szoba, tanulószoba és teakonyha áll a diákok rendelkezésére.

Kapcsolati adatok
Telefon: +36 1 606 7120

Üzenet küldése az intézménynek