Online előadás HEGY tagoknak, a problémás viselkedésű gyerekek megfigyeléséről

2020. május 18-án Szigethi Zsófia, a Benedek Elek EGYMI gyógypedagógusa (szakterülete az autizmus spektrumzavar és az ADHD) online előadást tartott a kerületben dolgozó gyógypedagógusok, óvoda- és iskolapszichológusok és óvodai, iskolai szociális segítők számára.

Az előadás témája: Problémás viselkedések megfigyelése és jegyzőkönyvezése autizmus spektrumzavarral küzdő gyermekek esetében.

A kétszer 40 perces előadást 80 szakember látta és hallgatta. Hasznos tudást, információkat szereztek a gyermekek szakszerű megfigyelésének szempontjairól, annak érdekében, hogy a problémás viselkedés esetén megfelelő beavatkozási tervet tudjanak készíteni. A képzésen részt vevők úgy vélik, hogy a Zsófi által bemutatott módszertant nem kizárólag az autizmussal élő gyermekek esetében tudják alkalmazni, hanem általában a viselkedési problémás óvodások és iskolások kapcsán, a pedagógusok munkájának segítése érdekében is. Remélhetőleg ezzel tettünk egy újabb lépést annak érdekében, hogy segítsük a beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyerekeket.

Köszönjük Zsófi!