Budapesti Zsidó Hitközség Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium

  1. Home
  2. »
  3. Budapesti Zsidó Hitközség Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium
Kapcsolattartó személy: Kovács Bernadett Zsófia
Fenntartó:
  • Civil
Intézmények: ISKOLÁK
Cím:
1145 Bp, Laky Adolf utca 38-40.
Bemutatkozás:

Iskolánk, a Zsidó Gimnázium 1919-ben nyitotta meg kapuit az Abonyi utcában, ahol a budapesti zsidók közadakozásából megépülhetett a gyönyörű, akkor modern és minden igényt kielégítő épület. Később több helyszínen és különböző konstrukcióban működött az iskola, míg végül a rendszerváltást követően az BIH Anna Frank Gimnázium kinőtte a Bérkocsis utcai épületet és a magyar állam, valamint a zsidó hitközség összefogásának köszönhetően 1998-ban átadták az iskola jelenlegi épületét Zuglóban.

A Scheiber Iskola 13 évfolyammal működik, a hatosztályos elemi és hatosztályos gimnáziumi tagozat között nyelvi előkészítő várja a felvételt nyert gyerekeket. Iskolánk legfontosabb feladatának tekinti, hogy a zsidóság értékeit közvetítse a diákok felé. Nem kizárólag zsidó diákokat fogadunk, de elsősorban őket várjuk felvételi időszakainkban.

Elemi tagozatunk minden évfolyama napközi otthonos, ami azt jelenti, hogy diákjaink napi nyolc órát töltenek az iskolában, ahol így elég az idő a tanulás mellett a pihenésre, a játékra, a társas kapcsolatok erősítésére. A gyerekek nem visznek haza leckét, vagyis a délutáni, esti óráikat szüleikkel tölthetik, iskolai kötelezettségektől mentesen.

Kapcsolati adatok
Telefon: 36-1-469-0277-515

Üzenet küldése az intézménynek