Családcentrum Alapítvány

 1. Home
 2. »
 3. Családcentrum Alapítvány
Kapcsolattartó személy: Suhajda Zoltán
Fenntartó:
 • Civil
Intézmények: ZUGLÓI CIVIL SZERVEZETEK
Cím:
1148 Bp, Kaffka Margit u. 1/c
Bemutatkozás:

A Családcentrum Alapítvány bemutatkozása

2011-ben kezdte megszervezni Suhajda Zoltán önismereti- és párkapcsolati tréner valamint Somogyi Tímea családterapeuta és logopédus az Alapítványt.

2013-as bejegyzésük óta céljuk, hogy az anyagilag- és vagy más módon hátrányos helyzetű családoknak is kommunikációs, párkapcsolati és gyermeknevelési segítséget nyújtsanak, biztosítva az esélyegyenlőséget embertársaik számára.

A Családcentrum Alapítvány kommunikációs- és mentálhigiénés tevékenységekkel foglalkozik:

- tudatos családtervezés    - önismereti tréning             - beszédtechnikai tréning
- kommunikációs tréning   - konfliktuskezelési tréning   - szülőkonzultáció
- pár-és családterápia        - párkapcsolati tréning         - képességfejlesztés
- logopédia                         - iskolára való felkészítés    - tanulási nehézség kezelése
- mediáció                          - videotréning                       - burn out szindróma megelőzése

 

Szakembereik szakmai szolgáltatásai közül kiemelnénk:

 • A Zuglói Civil Ház megnyitása óta kéthetente, illetve a rendezvényeiken, vagy azokon a rendezvényeken, melyre meghívást kapnak(önkormányzati rendezvények Szomszédünnepek, Szociális Gyermeknap, Szociális Mikulás stb.) ingyenes konzultációkkal, kézműves tevékenységekkel várják a hozzájuk fordulókat.
 • Szintén havi rendszerességgel ingyenes szoptatási-gyermekápolási-gyermeknevelési klubot működtetnek az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal és az Életkezdet Szakmai Egyesülettel közösen a Zuglói Civil Házban.
 • Nyarától „Felhőtlen Napok” címmel összefogásban, együttműködve a Zuglói Családsegítő-és Gyemekjóléti Központtal, annak Tükörkép Műhelyével is, ZEFI-vel(Zuglói Egészségfejlesztési Iroda), BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztállyal, s kb. 10 zuglói civil szervezettel(Anyák az Anyákért Alapítvány, Életkezdet Szakmai Egyesület, Gyémánt Család és Gyermekvédő Közhasznú Egyesület, Myrai Vallási Közhasznú Alapítvány, Studium Generale, Zuglóiak Egymásért Alapítvány stb.) megszervezik a szociálisan rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetűek számára „nyaralási-kikapcsolódási” programukat.
 • 2020-tól ZIMA” néven ingyenes irodalmi-képzőművészeti alkotókört szerveznek gyermekek-és felnőttek számára 2 hetente a Zuglói Civil Házban, melynek célja egyrészt a Zuglóban élő irodalmárok, képzőművészek megismerése által a magyar nyelv, az anyanyelvi kultúra terjesztése, másrészt a tehetséggondozás és a hátrányos helyzetű fiatalság felkarolása a klubfoglalkozásokon, irodalmi esteken, táborokban.
 • Hagyományossá tették kerületünkben minden tavasszal a „Zuglói Apák Napjaegésznapos rendezvényüket a Zuglói Civil Házban, mely az elmúlt 5 évben igazi családi rendezvénnyé nőtte ki magát, a nagyszülők körében is népszerű.
 • Nevükhöz kapcsolódik a „Komplex Dadogásterápia”, mely 6 éve országosan a leghatékonyabb terápiás módszer, ezért országos hírnévre tettek szert, s határainkon belül még a messzebb régiókból is részt vesznek családok e terápián, sőt határainkon kívül a magyarlakta területekről is érkeznek.
 • Így 6 éve rendszeresen töltik logopédiai gyakorlatukat náluk a gyógypedagógus hallgatók nagy megelégedettséggel, s nem csak dadogás témakörben. Ezzel párhuzamosan gyakorlati helyszínt biztosítanak a mediációs szakképzés hallgatóinak is.
 • Zugló oktatási-nevelési intézményeivel, civil szervezeteivel jó szakmai kapcsolatban állnak, kölcsönös együttműködéssel segítik egymás munkáját, „HEGY” tagok. (Szakmai protokollukban szerepel, hogy a hozzájuk forduló családok esetén felveszik a kapcsolatot a gyermekek által látogatott intézményekkel a GDPR szabályoknak megfelelve.)

Zuglói KEF tagok szintén (Kábítószerügyi Egyeztető Fórum) melyben szerepet vállalnak a megelőzésben programjaikkal, illetve lelki-kommunikációs-és családterápiás megsegítést nyújtanak a kábítószer használattal rendelkező családok tagjainak.

 • A Zugrádió megalakulása(2017.jan.) óta műsorkészítők és szerkesztők, heti rendszerességgel 1 órában, mindig aktuális információkkal jelentkeznek „Családban marad” című műsorunkkal családoknak, szakembereknek.
 • 2019 tavaszától a Zugló Tv-ben is hetente műsorral jelentkeznek, melynek címe, célközönsége és koncepciója hasonló alapokat és elveket képvisel, mint a rádióműsoruk.

2018 nyarán megjelent hiánypótló kiadványuk, Dínópohár című terápiás mesekönyvük fejlesztő füzettel.
150 db-ot felajánlottak ingyenesen a rászorulóknak, illetve eljuttattak országosan a védőnői szolgálatokhoz, gyermekorvosi rendelőkbe, könyvtárakba, s 50 db-ot pedig a Rákóczi Szövetség közvetítésével a szórvány magyarság minden területére, hogy hozzájuk is eljusson magyar nyelvű szakmai kiadvány szakemberekhez és családokhoz egyaránt.

A mesekönyv bevételéből származó bevételt pedig felajánlották a rászoruló családok ingyenes terápiás megsegítésére.

Kapcsolati adatok
Telefon: 30/851-39-49

Üzenet küldése az intézménynek