Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma

  1. Home
  2. »
  3. Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma
Intézményvezető: Hegyiné Honyek Katalin
Fenntartó:
  • Állami
Intézmények: EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNYEK (EGYMI)
Cím:
1147 Bp, Miskolci utca 77.
Bemutatkozás:

Intézményünk, a Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma a reá bízott és a hozzá forduló, integrált gyengénlátó, aliglátó gyermekeket a látássérülésből fakadó speciális igényeik figyelembevételével, szeretetteljes gondoskodással neveli, oktatja, segíti.

Magas színvonalú környezetkultúrát, szellemi hátteret, harmonikus bánásmódot biztosítunk, példát mutatva az esélyteremtésben. Három intézményegységünk azonos nevelési elveket követ. Iskolánk vállalja, hogy tanulóink egyéni értelmi és pszichés tulajdonságait figyelembe véve közvetíti számukra a továbbtanuláshoz szükséges ismereteket. Növendékeinket megtanítjuk a korszerű optikai segédeszközök használatára is, előkészítve beilleszkedésüket következő iskolájukba. Célunk az, hogy tanítványaink a sorstársi közösségben megszerzett önbizalmukat, lelki harmóniájukat megőrizve sikeresen állják meg helyüket iskolánkból kilépve.

Kollégiumunkban törekszünk a közösségi élet harmóniájának megteremtésére, az önálló életvitel előkészítésére, az egészséges fejlődés biztosítására. Célunk az, hogy tanulóink gyermekkora boldog legyen. Módszertani intézményünk az óvodás, iskolás és felsőfokú képzésben résztvevő látássérült gyermekeket, fiatalokat, családjaikat és pedagógusaikat segíti. Hiszünk abban, hogy a gyengénlátók, aliglátók esélyegyenlősége megvalósulhat az integrált nevelés, oktatás keretei között is, s hogy ebben intézményünk fontos szerepet játszik.

Kapcsolati adatok
Telefon: 06-1-252-9015

Üzenet küldése az intézménynek