Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola

  1. Home
  2. »
  3. Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola
Intézményvezető: Schneider Ildikó
Fenntartó:
  • Állami
Intézmények: ISKOLÁK
Cím:
1148 Bp, Wass Albert tér 12.
Bemutatkozás:

A Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola Zugló zöldövezetében, Nagyzugló városrészben található. A szakmailag jól felkészült nevelőtestület, a lelkiismeretes dolgozói kollektíva, a tágas iskola optimális lehetőséget biztosít a gyerekek testi, lelki és szellemi fejlődéséhez. Intézményünket több mint 60 évvel ezelőtt Kodály Zoltán avatta fel, ennek megfelelően azóta is megőriztük ének-zenei profilunkat. Az emelt szintű ének-zeneoktatás mellett két énekkarunk működik, a Kicsinyek Kórusa és a Nagykórus. Kórusaink számtalan alkalommal nyerték el az „Év kórusa” díjat. A minősítő hangversenyeken gyakran mindkét énekkar a legmagasabb elismerésben részesül. Az emelt ének-zenei osztályba járóknak az alsó tagozaton, órarendbe építve népi gyermekjátékokat is oktatunk, így a népi kultúra ápolásával egyidejűleg a kisgyerekek fokozott mozgásigényét is kielégítjük. Délutánonként hangszeres zeneórák vannak, melyeket a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola tanárai tartanak tanítványainknak.

A zenei műveltség fejlesztése, a sok, élménnyel teli szereplés, a sikeres, közös munka mind hozzájárul tanulóink egészséges személyiségfejlődéséhez. Célunk: zeneértő, zeneszerető, a világ dolgaira érzékeny, humanista értékrendet képviselő emberek nevelése. Kiemelkedően fontosnak tartjuk az élethosszig tartó tanulás megalapozásaként az anyanyelvi nevelést is. Az angol nyelv iránt érdeklődők számára első osztálytól évfolyamonként emelkedő óraszámban tanítjuk a nyelvet, negyediktől bontott csoportokban, emelt óraszámban is. A heti 5 órás képzés jó alapot nyújt a későbbi középiskolai nyelvi tanulmányokhoz.

A hetedik, nyolcadikosoknak segítséget nyújtunk a nyelvvizsgára való felkészüléshez is. Szorgalmazzuk a külföldi kapcsolatteremtést, a nyelvi jellegű külföldi utazásokat, nyelvi táborok szervezését. Tanulóink testi fejlődését szolgálja a tornaterem mellett, a minden igényt kielégítő sportudvar, amely néhány éve műfüves pályával is bővült. A mindennapos testnevelés követelményein túl alkalom nyílik itt a délutáni tömegsport-foglalkozásokra is. Mivel a 16 óráig kötelező benttartózkodást a törvény előírja, biztosítjuk a tanulóknak a különböző foglalkozások lehetőségét, melynek keretein belül hangsúlyt fektetünk a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését szolgáló tevékenységekre.

Gyakran járunk színházba, játszóházba, úszni, korcsolyázni. Tanulóink gyakori és sikeres résztvevői a különféle kerületi és budapesti tanulmányi versenyeknek, ahol rendszeresen szép eredményeket érnek el. A nyolcadik osztályt végzők középiskolai beiskolázása évek óta eredményes, legtöbben az általuk első helyen választott iskolában tanulnak tovább. 20 000 kötetes, folyamatosan bővülő állományú könyvtárunk a diákok sokirányú fejlesztését, művelődését szolgálják. A könyvtár és a könyvtári foglalkozások lehetőséget biztosítanak az olvasásra, kutatómunkára, zenehallgatásra, filmvetítésre is. Kicsik és nagyok egyaránt hasznosan tölthetik itt délutánjaikat. Rendezvényeinket, versenyeken, kórusfesztiválokon, való részvételünket, külföldi utazásainkat, a rászoruló tanulókat a Hunyadi Alapítvány támogatja.

 

Üzenet küldése az intézménynek