Madách Tánc-és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

  1. Home
  2. »
  3. Madách Tánc-és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Intézményvezető: Bujnyik Barbara
Fenntartó:
  • Állami
Intézmények: ISKOLÁK
Cím:
1149 Bp, Angol utca 75
Bemutatkozás:

Az iskola fő szakmai célja a musical táncoktatás kifejlesztése, iskolai kereteinek kiépítése. Kezdettől fogva alapvető a szeretetteljes, felszabadító, a tánc során sikerélményt biztosító légkör megteremtése, az individuális fejlesztés és a színpadi gyakorlat biztosítása. A magániskola tevékenységének fontos része a hátrányos helyzetű, tehetségüket körülményeik miatt kibontakoztatni nem tudó gyermekek segítése. A Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola többféle képzést kínál. Tanfolyami rendszerű, bizonyítványt nem adó oktatás keretében tart óvodások számára (3-6 év) előkészítő gimnasztikát, Iskolarendszerű, bizonyítványt adó oktatás keretében a következő képzések elérhetőek: 6-22 éves korig alapfokú táncművészeti oktatásban vehetnek részt a növendékek, emellett lehetőség van középfokú bizonyítványt adó párhuzamos művészeti képzésre színházi táncos szakon (4 + 1 év) és érettségire épülő OKJ-s „színházi táncos” képzésen való részvételre.

A diákok 14 éves kortól zeneművészeti képzésben is részesülhetnek. A tánciskola párhuzamos (szakközépiskolai) művészeti és OKJ-s színházi táncos képzése a vidéki művészeti szakközépiskolákkal (Győri Táncművészeti Szakközépiskola, Pécsi Művészeti Szakközépiskola) egyenértékű végzettséget, bizonyítványt ad. A növendékek a képzések jellegének és szintjének megfelelően tanulnak klasszikus balettet, néptáncot, modern táncot, amerikai szteppet, musical táncot, kontaktot, emelési technikákat, színészmesterséget, tánctörténetet, táncelméletet, zeneismeretet, szolfézst.

A növendékek a félévente tartott vizsgaelőadások mellett fellépnek az iskola professzionális színházakban bemutatott saját produkcióiban: Bogármese, Pán Péter, Diótörő, Gulliver a törpék országában, ezek budapesti helyszínei többek között a Művészetek Palotája, a Nemzeti Táncszínház, a Thália Színház és a RaM Colosseum. A diákok rendszeresen láthatóak a Madách Színház előadásaiban is: József és a színes, szélesvásznú álomkabát, Jézus Krisztus Szupersztár, Mary Poppins, emellett szerepeltek a Magyar Fesztivál Balett Markó Iván koreografálta Emberi Himnusz, Mózes, avagy a Tízparancsolat és Az ember tragédiája című előadásaiban. Részesei voltak a Madách Színház Macskák című előadása valamennyi jubileumának (20-25-30 éves), a legnagyobb megtiszteltetésnek pedig a Seregi László 80. születésnapja alkalmából a Magyar Állami Operaházban 2009-ben rendezett gálaesten való szereplést tartják.

A növendékek táncoltak a Megasztár című televíziós műsorban, és olyan előadók koncertjein, mint Malek Andrea vagy Molnár Ferenc Caramel. A Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola munkáját számos elismeréssel, többek között EuroPAS-díjjal és MOL Tehetséggondozásért Díjjal is kitüntették, három bajnoki címet nyertek musical és koreográfia kategóriában az ESDU World Dance Masters világversenyen 2009-ben és 2010-ben. 2015-ben új fejezet kezdődött a már több mint 15 éve sikerrel működő Madách Musical Táncművészeti Iskola életében. Elkezdődött az oktatás a tánciskola új intézményében, a, majd 2017 őszén a Budai Stúdióban, a Beethoven utcában.

Kapcsolati adatok
Telefon: 70/453-1331

Üzenet küldése az intézménynek