Zuglói Egyesített Bölcsődék Micimackó Kuckója Bölcsőde (tagintézmény)

  1. Home
  2. »
  3. Zuglói Egyesített Bölcsődék Micimackó Kuckója Bölcsőde (tagintézmény)
Intézményvezető: Susán Mihályné
Fenntartó:
  • Önkormányzati
Intézmények: BÖLCSŐDÉK
Cím:
1149 Budapest, Bölcsőde u.1
Bemutatkozás:

Bölcsődénk, melyet Micimackó Kuckójának neveztünk el a 3 éven aluli gyermekek szeretetteljes gondozására, nevelésére vállalkozik. Feladatunknak a családokkal együttműködve a gyermeki szocializációt, az egészséges testi és lelki fejlődést, az elemi szokások, viszonyulások kialakulásának segítését tekintjük. A jó családi bánásmódhoz hasonlóan, egészséges környezetben, megértő, együtt érző nevelői magatartással, a gyermeki személyiség maximális tiszteletével, az egyéni igényeket kielégítő gondozással, a szabadság és a korlátozás kellő arányával, a biztonság és bizalom megteremtésével, a gyermek feltétel nélküli elfogadásával kívánjuk elérni célunkat. Hitvallásunk, az őszinte, együttérző, szeretetteljes elfogadás. A bölcsőde kertes környezetben található egy emeletes egyedi tervezésű épület, mely az 1960-as években épült. Ősfás környezetben három különálló gondozási egységben fogadjuk a gyermekeket. A gyermekszobák világosak, berendezése lehetőséget biztosít a gyermekek színes játéktevékenységéhez.

A játékkészlet gazdag, a korcsoportnak megfelelő szakmai szempontok alapján válogatott. A gyermekek pihenésére a minden egységhez tartozó alvószobában van lehetőség. 1985-től napjainkig folyamatosan korszerűsítik az intézményt. Szakmai programunkban nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre. A bölcsőde kertje 2000 m2. Ligetes, fás. Jól felszerelt. Kitűnő környezetet biztosít a napközbeni szabad levegőn való mozgásra. A változatos mozgásfejlesztő eszközök lehetőséget biztosítanak az ügyesség fejlesztésére és a bátorság kipróbálására.

A homokkal való ismerkedésre, az alkotásra a két udvari homokozó ad lehetőséget. Mivel a gyermekek játékidejük nagy részét a szabadban töltik, annak érdekében, hogy a kialakulófélben lévő utánzó játékot gyakorolhassák, elkülönítve hangulatos „baba házat” készítettünk számukra. Asztalokat, székeket teszünk az udvarra, így konstruálhatnak, építhetnek az erre szolgáló eszközökből, fejleszthetik kézügyességüket, rajzolhatnak, festhetnek. A bölcsőde saját konyhával rendelkezik. Nagy figyelmet fordítunk a gyermekek jó minőségű korszerű táplálására.

Kapcsolati adatok
Telefon: 06-1-383-2916

Üzenet küldése az intézménynek