Szociális és Rehabilitációs Alapítvány Csömöri Családok Átmeneti Otthona

  1. Home
  2. »
  3. Szociális és Rehabilitációs Alapítvány Csömöri Családok Átmeneti Otthona
Intézményvezető: Vig Tibor Attila
Fenntartó:
  • Civil
Intézmények: CSALÁDOK ÁTMENETI OTTHONAI (CSÁO)
Cím:
2141 Csömör
Bemutatkozás:

A családok átmeneti otthonának elsődleges célja, hogy segítse érvényesülni a gyermekek azon jogát, hogy kizárólag anyagi okokból fennálló veszélyeztetettség miatt a gyermeket a szülőtől, családjától nem szabad elválasztani. Az átmeneti otthon lehetőséget biztosít a gyermek és szülő együttes elhelyezésére.

Az ellátás igénybevétele önkéntes, jelentkezéskor a család személyes adatait és elérhetőségeit elektronikus adatbázisunkban rögzítjük. Amennyiben férőhely üresedik valamelyik intézményünkben, úgy ezt megelőzően egy részletes helyzetfelmérő beszélgetés keretében térképezzük fel az ellátásukat kérők életkörülményeit. A „felvételi interjú” alapján a szakmai stáb javaslatot tesz az ellátásra, amelyről az intézményvezető dönt.

Az intézményi ellátás a kiváltó ok fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart, mely a szülők kérelmére további 6 hónappal, illetve szükség esetén a tanév végéig meghosszabbítható, amennyiben a családban óvodás vagy iskoláskorú gyermeket nevelnek. A Csömörön található családok átmeneti otthonában az integrált intézménnyel megegyező alapelvek szerint biztosítunk ellátást családok és egyszülős családok számára. A Zugló Önkormányzatával kötött ellátási szerződés alapján elsősorban XIV. kerületi illetőségű családokat látunk el az otthonban. Az intézményben 15 család ellátást biztosítjuk.

Kapcsolati adatok
Telefon: 06 70 623 4825

Üzenet küldése az intézménynek