Zuglói Egyesített Bölcsődék Tipegő Kert Bölcsőde (tagintézmény)

  1. Home
  2. »
  3. Zuglói Egyesített Bölcsődék Tipegő Kert Bölcsőde (tagintézmény)
Intézményvezető: Kollárné Andróczki Dóra
Fenntartó:
  • Önkormányzati
Intézmények: BÖLCSŐDÉK
Cím:
1144 Budapest, Tipegő u. 3-5
Bemutatkozás:

Zugló lakótelepi környezetében helyezkedik el. Nagyon jó a megközelíthetősége, fákkal, parkkal, játszótérrel van körbevéve. Védettséget nyújt az egészséget károsító „szmog”ellen. Intézményünk 96 férőhelyes, 4 egységgel, 8 csoporttal működik. Gondosan ápolt, parkosított kerttel rendelkezik, ahol a gyermekek idejük nagy részét töltik. Itt homokozó, mozgásfejlesztő eszközök állnak a gyermekek rendelkezésére. A csoportszobákat a gondozónők ízléses díszítésekkel varázsolják barátságossá. Az idő alatt, míg a szülők dolgoznak a gyermekek szeretetteljes légkörben, nyugalomban, de tevékenyen töltik napjaikat, melyben a hozzáértő szakemberek nyújtanak segítséget. Ők odaadó munkával a szülőkkel közösen nevelik a családok legféltettebb kincsét a gyermeket. Bölcsődénkben azért, hogy ez a kapcsolat még jobban működjön már a beiratkozás előtt játszó délutánt szervezünk. Amíg a gyermekek játszanak, mi a szülők kérdéseire válaszolunk, megbeszéljük észrevételeiket. Célunk az egészséges életmód előtérbe helyezése, amely a gyermek testi fejlődésének elősegítésére illetve egészségének megőrzésére irányul. Fontosnak tartjuk a mozgásos tevékenységeket, mert a kisgyermek számára a világ megismerésének forrása és színtere, egészséges fejlődésének alapja. Fontosak a szabadban végzett mozgások, játékok, ezért időjárástól függően a lehető legtöbb időt töltik a gyermekek az udvaron. Kertünk tágas, fákkal övezett, füve ápolt és dús. Nyáron fekvésének köszönhetően délelőtt és délután is van árnyékos területe.

A táplálkozás területén is törekszünk arra, hogy egészséges ételeket adjunk a gyermekeknek. A gyermekek délben főzeléket fogyasztanak amit komplettálva adunk. Reggelihez, tízóraira, uzsonnára friss zöldséget és gyümölcsöt is kínálunk idénynek megfelelően. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is oda figyelünk, ezt a gyermekek a nap folyamán egyenletesen elosztva fogyasztják. Az ételek elkészítésében, megismertetésében segítünk az anyukáknak azzal, hogy még a beiratkozás előtt egy kóstoló délelőttöt tartunk. Itt a szülők az általuk nem ismert főzelékfélék elkészítéséhez segítséget kaphatnak. Ha kell ötleteket, segítséget illetve tanácsokat is adunk gyermekük étrendjének kialakításához. Célunk, hogy a szülők betekintést nyerjenek az egészséges táplálkozási szokásokba, hiszen ezeket, célszerű már kisgyermekkorban megismertetni a gyermekekkel, hogy ez életük részévé váljon. Ezért a gyermekek étkeztetése nagy felelősséget jelent a családok és a gyermekeket nevelők számára egyaránt. Intézményünkben célként tűztük ki az egészséges életmódra nevelést és a prevenciót.

Úgy gondoljuk, hogy a prevencióra már ebben a korban oda kell figyelni, igaz a szülőket kell megnyernünk, hogy ebben partnerek legyenek. Ehhez szorosan kapcsolódik a család és a bölcsőde kapcsolatának további mélyítése és hatékonyabbá tétele. Szeretnénk még több közös programot szervezni a családokkal, mert ez együttműködésünket pozitív irányba mozdítja elő. 2010 novemberében megnyitottuk a só szobát, aminek a létrejöttéhez sok segítséget nyújtottak a szülők. A nálunk gondozott – nevelt gyermekek ezt naponta használhatják, így immunrendszerük erősödik. A só szoba alkalmas alsó és felső légúti megbetegedések (orrdugulás, köhögés, hörghurut) asztma, allergia, egyes bőrbetegségek tüneteinek mérsékelésére, megszüntetésére, illetve a betegek közérzetének jobbá tételére, életminőségük javítására.

Kapcsolati adatok
Telefon: 06-1-384-0117

Üzenet küldése az intézménynek