Zuglói Bóbita Óvoda

  1. Home
  2. »
  3. Zuglói Bóbita Óvoda
Intézményvezető: Széphegyiné Vasas Mónika
Fenntartó:
  • Önkormányzati
Cím:
1147 Bp, Ilosvay S. utca 116-118.
Bemutatkozás:

Óvodánk Zugló kertvárosában helyezkedik el, csendes, nyugodt környezetben. A nagy épületünk 1931-ben épült: téglafalú sátortetős, kétszintes, hat csoportos épület. 2010-ben került átadásra egy különálló épületben egy két csoportos óvodarész. A csoportszobák tágasak, parkettásak. 2018-ban a főépületben nyílászáró csere történt. Hiszünk abban, hogy a nevelésnek kiemelkedő szerepe van a személyiség kibontakoztatásában.

Ezért fontosnak tartjuk, hogy a nevelés az életkori sajátosságokhoz igazodva, különböző tevékenységekben realizálódjon, ilyenek a tehetséggondozó- és felzárkóztató programjaink, melyek a csoportközi foglalkozásokon keresztül valósulnak meg. Az intézmény nevelési célkitűzései: Olyan miliő kialakítása, amelyben a gyermek biztonságban él, és személyisége a legsokoldalúbban képes kibontakozni, fejlődni.

Ezt biztosítja a gyermekek képességeihez, fejlődési üteméhez igazított komplex személyiségfejlesztés, viselkedéskultúra megalapozása, társas kapcsolatok alakítása, tanulási képességek fejlesztése. Kiemelt nevelési feladataink: A gyermekek cselekvő aktivitására épített tapasztalatszerzés, fejlesztés, tehetséggondozás, különös hangsúlyt fektetve a környező világ tevékeny megismerésére, a zenei nevelésre.

A kiemelt feladatokat szolgálja saját innovációs tevékenységünk eredményeként létrehozott könyvtárfejlesztő alprogramunk, mellyel célunk a könyvvel való bánásmód, a könyvben rejlő tanulási lehetőségek felfedeztetése és kihasználása. Napirendünkbe iktatva a nagycsoportosok részére külön zenei fejlesztés (népi körjátékok, mondókák, tánc) illetve vizuális fejlesztés és tehetséggondozás folyik.

Kapcsolati adatok
Telefon: 06-1-460-0968

Üzenet küldése az intézménynek