Zuglói Játékszín Óvoda

  1. Home
  2. »
  3. Zuglói Játékszín Óvoda
Intézményvezető: Solymos Andrea
Fenntartó:
  • Önkormányzati
Intézmények: ÓVODÁK
Cím:
1144 Bp, Tipegő utca 3-5.
Bemutatkozás:

Óvodánk 1971-ben nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt. Óvodánk mindig is különös figyelmet fordított a mozgás megszerettetésére, a mozgáshoz kapcsolódó képességek fejlesztésére, kompetenciák alakítására. Sportversenyeken jobbára jó, kiváló eredménnyel szerepeltünk. Programunk legutolsó módosítása 2014-ben volt. 2015/2016-os tanév elején megfogalmaztuk, hogy szükségünk van profilbővítésre, így került előtérbe a „Sportágválasztó” program. Mivel adott a 0,5 állású testnevelő-óvodapedagógusi státusz, így könnyebb volt elindulnunk a folyamat kiépítésében.

A pedagógiai program stratégiai céljainak eredményes megvalósításához szükséges képzéseket sport szakirányban már elkezdtük. Lakótelepi óvoda vagyunk, kevés gyermeknek van lehetősége, hogy megfelelő közelségbe kerüljön a természettel, környezettel a szabadban lévő mozgással. Éppen ezért nagyon jelentősnek tartjuk a mozgásnak tervezetten teret adó programok szervezését, mert a nevelésben játszott szerepén túl a természet, a környezet és az ember kölcsönhatásának megtapasztalására igen nagy lehetőséget nyújt a gyermekcsoport valamennyi tagjának, fontos készségek, képességek kialakulását segíti, erősíti a gyermekek közösségi összetartozását, együttműködésre, kooperációra nevel.

Profilbővítés céljából Sportágválasztó óvoda létrehozására adtuk be igényünket a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. decemberében. 2016.január 4.-én megkaptuk a KKIS Bizottságának 280/2015. (X.II.14.) számú határozatát, amelyben tájékoztattak minket, hogy megalakult egy szakmai munkacsoport, akik segítik a program megvalósítását. A Sportágválasztó program működésében Gaál Sándorné ny. Docens, mestertanár van segítségünkre.

Kapcsolati adatok
Telefon: 01/4670945

Üzenet küldése az intézménynek