Zuglói Mókavár Óvoda

 1. Home
 2. »
 3. Zuglói Mókavár Óvoda
Intézményvezető: Nászné Szijjártó Erzsébet
Fenntartó:
 • Önkormányzati
Intézmények: ÓVODÁK
Cím:
1142 Bp, Róna park 5-7.
Bemutatkozás:

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.” Mérei Ferenc Óvodánk lakótelepi polgári környezetben működő önkormányzati intézmény. Négy óvodai csoport működik intézményünkben. Valamennyi csoportunk osztatlan, 3-7 éves korig fogadjuk a gyerekeket.

Nevelőtestületünkben jól képzett óvodapedagógusok dolgoznak. Közülük 5fő szakirányú: 1fő fejlesztő pedagógusi, 1fő tanügyigazgatási, nevelési-oktatási, intézményi ismeretek, 1fő mentálhigiénés és közoktatási vezetői, 1fő hittanár-nevelő tanár, 1fő gyermek és ifjúságvédelmi tanácsadó végzettséggel rendelkezik.

A nevelőmunkát 4 dajka és egy pedagógiai asszisztens segíti közvetlenül, érettségizett tapasztalt, gyermekszerető munkatársak. Technikai segítők: 1-1 fő óvodatitkár, konyhás, kertész és takarító. A gyermekek fejlesztésében közreműködő utazó pedagógusok: logopédus, fejlesztőpedagógus, gyógytestnevelő tanár, utazó gyógypedagógusok, óvodapszichológus, szociális segítő.

Csoportszobáink tágasak, világosak, jól felszereltek, esztétikusak. Uniós irányelvek szerint kialakított tornaszobával rendelkezünk. Udvarunk nagy alapterületű, napos – árnyas részekkel, mozgásfejlesztésre alkalmas. Sokféle játéklehetőség adódik a gyermekek számára – homokozók, gumilapos sportpálya, rollerpálya csúszdák, hinták, és többfunkciós mászóka is található. A nyári melegben párakapu nyújt felfrissülést. Udvarunk fejlesztése, folyamatos. Mivel ma már háromszoros „Zöld Óvoda” cím birtokosai vagyunk, kiemelten fontos számunkra, hogy gyermekeink megismerjék a hazai flórát és faunát, ezért gyógynövényes kiskerteket alakítottunk ki, csoportonként mini „állatkerteket” hoztunk létre, ezeket a gyermekeinkkel együtt gondozzuk.

A pedagógiai programunk gerince az Egészséges életmódra nevelés, amelynek célja a gyermek testi fejlődésének elősegítése, egészségének megőrzése, egyéniségének a helyes közösségi magatartásra való orientálása. Nevelésünk célja: önálló, önellátó, egymást segíteni tudó és segítő, kitartó, érdeklődő, nyitott gyermekek nevelése a családdal együttműködve. Ez utóbbi módszere az SZMK aktív működése, közös rendezvények, az óvoda életébe való bevonásuk. Velük együtt arra törekszünk, hogy az óvodai nevelés alapelveinek megvalósítása érdekében érzelmi biztonságot nyújtó, derűs, szeretetteljes óvodai légkört teremtsünk.

Intézményünk alapelvei:

 • a törvényesség,
 • szakmaiság,
 • gyermekközpontúság és
 • nyitottság.

Partnereink igényeit figyelembe véve, nevelési elveinknek és céljainknak megfelelően igyekszünk változatos programokat kínálni a gyerekeknek, amibe lehetőség szerint a családokat is bevonjuk.

Zuglói Mókavár Óvoda
Budapest, 1142. Róna park 5-9.
Tel: 06/1 460-0120
e-mail: mokavar@zugloiovoda.hu
Óvodavezető: Nászné Szijjártó Erzsébet
Adószám: 16926446-2-42

Valamennyi partnerünk számára lehetővé tesszük a betekintést nevelőmunkánkba. Az óvoda nyitottsága érdekében különösen fontos számunkra a szülőkkel való nevelőpartneri viszony tovább erősítése. Reális igényeiket figyelembe vesszük a tervezésnél és a gyakorlatban egyaránt.

Egészségmegőrző programunk:

 • Dohányzás vagy Egészség Kiegészítő Óvodai Program az egészséges életmódra
  neveléshez - DADA
 • Életvezetési ismeretek és készségek óvodai programja
 • NyugiOvi Program
 • Gyümölcsnapok, zöldségnapok
 • Mézterápia
 • A gyermekek mozgásfejlesztéséhez a Magyar Mozgáskotta Módszert is
  felhasználjuk.

Önköltséges programjaink:
- táncház
- bábszínház

Térítés ellenében:
- angol nyelv (középső- és nagycsoportban)
- gyermek sporttánc (középső- és nagycsoportban)
- ovifoci (középső- és nagycsoportban) foglalkozások szervezésének adunk helyet az intézményben

Választható:
- gyermekhittan

2020. március 23-án, hétfőn délelőtt 9 órai kezdettel nyílt családi napot szervezünk az óvodába járó és az óvodánkat megismerni kívánó családoknak. Játékos, az egészséges életmóddal kapcsolatos programokkal várunk minden kedves érdeklődőt!

Előzetes tájékoztató szülői értekezletet tartunk a 2020/2021-es nevelési évre jelentkezőknek. Időpont: 2020. április 15. szerda 1700
.
„Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót "kiszeretni".”

Böjte Csaba

Kapcsolati adatok
Telefon: 01-1-460-0120

Üzenet küldése az intézménynek