Zuglói Rózsavár Óvoda

  1. Home
  2. »
  3. Zuglói Rózsavár Óvoda
Intézményvezető: Szabóné Somodi Mária
Fenntartó:
  • Önkormányzati
Intézmények: ÓVODÁK
Cím:
1141 Bp, Szugló utca 90/A.
Bemutatkozás:

Óvodánk Budapest 14. kerületében, Zugló „szívében” helyezkedik el. Jól megközelíthető tömegközlekedéssel is, mégis egy kis csendes, zárt téren, Szugló u. – Nagy Lajos király útja – Bosnyák tér által körbezárt területen található. Óvodánk öt - egy vegyes, és négy tiszta - csoporttal működik. Gyermekeinket csoportonként két óvó néni nevelgeti, akiknek a munkáját segítik a dajkák, pedagógiai asszisztensek, utazó logopédus, gyógytestnevelő, fejlesztőpedagógus, valamint óvoda pszichológus. Saját Pedagógiai Programunkban elsődleges feladatunk: a gyermekek egészséges életmódra nevelése.

Udvarunk hatalmas, árnyas fákkal, sok zöld területtel, homokozókkal, fából készült játékokkal – ideális a gyermekek számára. Műfüves focipályával is büszkélkedhetünk, amely alkalmas kézi-, kosár-, röplabdázásra egyaránt. 2012 óta az MLSZ által szervezett „Bozsik programban” is részt veszünk. Az udvari életünket színesíti még a felújított pancsoló medencénk és a KRESZ pályánk is. Csoportszobáink tágasak, jól felszereltek, sokféle játék- és fejlesztő eszközzel. Munkánkat nagyban segíti klimatizált tornatermünk és sok tornaeszköz. Nagyon fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést és környezettudatos magatartást. Ezért 2004-ben bekapcsolódtunk az Egészségügyi Minisztérium által kezdeményezett „Dohányzás megelőzési” programba. 2013-ban a Magyar Hospice alapítvány a „Nárcisz Óvoda” címet adományozta óvodánknak, mivel évek óta rendszeresen támogatjuk részvételünkkel az alapítvány rendezvényeit. 2016-ban sikeresen pályáztunk a „Zöld óvoda” címre.

A nevelési év során számos kulturális és egyéb prjudoogramot szervezünk óvodásaink számára. A gyermek- és bábszínház, valamint múzeumlátogatások, kirándulások sokoldalúan fejlesztik gyermekeinket. Szülői igénynek megfelelően fakultatív programokat is szervezünk az óvodánkban: úszás, korcsolya, játékos gyermektorna, ovifoci, judo, akrobatikus rock and roll, ingyenes „Biblia ismeretek” című programok megszervezése összhangban áll a gyermekek életkori sajátosságaival, illetve napirendjével. A családokkal való együttműködésnek többféle hagyománya él óvodánkban. Az interaktív „Egészségnapok”, sportnapok, kerti partik mellett, kedveltek még az ünnepeket előkészítő közös összejövetelek is.

Kapcsolati adatok
Telefon: 06-1-788-7440, 06-1-792-2812

Üzenet küldése az intézménynek